Polityka prywatności

Drodzy klienci,

Zgodnie z rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, iż:

Administrator:

Administratorem Państwa danych osobowych jest Słodka Pasja Anna Grochalska ul. Wiejska 16, 48-300 Jędrzychów NIP 7532160564 email: info@sklepslodkapasja.pl, strona internetowa: www.sklepslodkapasja.pl lub www.akademiaslodkapasja.pl

Państwa dane będą przetwarzane w celu prawidłowego zrealizowania usługi lub zamówienia złożonego w naszym sklepie internetowym ( www.sklepslodkpasja.pl, www.akademiaslodkapasja.pl)

 

Podanie przez Państwa danych jest dobrowolne lecz konieczne do zrealizowania umowy.

 

Cel przetwarzania danych:

 

  • przetwarzanie jest niezbędne do realizacji zamówienia

  • przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego (wystawianie i przechowywanie faktur, rozpatrywanie reklamacji)

  • przetwarzanie jest niezbędne do dochodzenia roszczeń

 

Państwa dane mogą być przekazywane podmiotom upoważnionym oraz podmiotom zewnętrznym : świadczącym usługi kurierskie, usługi księgowości, usługi techniczne ( hosting ), marketingowe, windykacyjne oraz doradcze.

 

Okres przechowywania danych:

Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do świadczenia usług oraz sprzedaży naszych produktów.

Bezpieczeństwo danych:

 

W celu zapewnienia bezpieczeństwa Państwa danych stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

 

Prawa i obowiązki:

 

Informujemy, że mają Państwo prawo do:

  • żądania dostępu do danych,

  • sprostowania danych,

  • usunięcia danych

  • przeniesienia danych do innego administratora,

Jeśli uznają Państwo, że przetwarzanie przez Słodka Pasja Anna Grochalska danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27.04.2016 (RODO) mają Państwo prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

 

Polityka cookies ( ciasteczka).

 

Polityka plików “cookies” serwisu www.sklepslodkapasja.pl

 

  1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

  2. 2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

  3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do: a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

  4. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

  5. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego

  6. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.

  7. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach: - Mozilla Firefox: www.support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka -

    Internet Explorer: www.support.microsoft.com/kb/278835/pl - Google Chrome: www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647 -

    Safari: www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/

  8. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych

ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI

1. www.sklepslodkapasja.pl zastrzega, iż w przyszłości może wprowadzić zmiany w Polityce Prywatności.

2. Wraz z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności będzie się pojawiać w tym miejscu.

3. Korzystając ze sklepu po tej dacie użytkownik akceptuje zmiany w nowej wersji Polityki Prywatności.

4. Jeżeli uznaliby Państwo, że w jakiś sposób przekroczona została Państwa prywatność, prosimy o kontakt mailowy na adres : info@sklepslodkapasja.pl.